Buckles WooCommerce Plugin

Een aantal functionaliteiten die Buckles juist zo handig maken bestaan niet standaard in WooCommerce. Met de Buckles WooCommerce plugin ontsluit je deze functionaliteiten, en sluiten ze naadloos aan bij het orderproces wat je in Buckles inricht.

Plugin installatie

1. Download de plugin van de Downloads & Tools pagina van Buckles.
  2. Installeer de plugin in WooCommerce.
  3. Activeer de plugin.

Verzendingen

Je kan de Buckles plugin op twee manieren gebruiken voor verzendingen:

1. Als je Track & Trace informatie vanuit Buckles wil aanmaken in WooCommerce.
  2. Als je Track & Trace informatie wil aanmaken in WooCommerce en door wil zetten naar Buckles. Dit raden we aan als je je shop gebruikt als fulfilmentplatform voor externe kanalen, zoals Bol.com. Buckles zet dan automatisch de Track & Trace informatie door.

Hoe maak je verzendingen in WooCommerce aan?

Als je de plugin activeert, wordt een extra kolom op de orderdetailpagina getoond genaamd 'Shipments'. In deze kolom kan je de vervoerder, de tracking link en het tracking nummer van een verzending invoeren. Zodra je de verzending opslaat, wordt deze aangemaakt in WooCommerce en Buckles.

In WooCommerce wordt je Track & Trace informatie afgehandeld via de default instellingen van WooCommerce. Dit betekent doorgaans dat de Track & Trace informatie in een tabel wordt geplaatst, die met de 'order voltooid' notificatie naar de klant wordt gestuurd. In Buckles wordt de verzending ook aangemaakt, en indien van toepassing doorgezet naar het bronplatform van de order.

Documentation Image 2
Let op: Als je verzendingen verwijderd via de plugin, worden deze niet automatisch uit Buckles verwijderd.