Om een connectie te maken tussen Shopify en Buckles hebben we API gegevens nodig van Shopify. API gegevens zijn inloggegevens voor onze integratie, waarmee wij verbinding kunnen leggen tussen de twee systemen. Deze gegevens voer je eenmalig in en daarna kunnen wij direct aan de slag. In Shopify ontvang je API gegevens als je een zogenaamde private managed app activeert. Volg de stappen hieronder om deze app voor Buckles aan te maken.

Stap 1

Ga naar de admin omgeving van je Shopify webshop en klik linksonder in de menu balk op 'Apps'.

Documentation Image 0

Stap 2

Onderaan de pagina, onder je bestaande apps, klik je op 'Manage private apps'.

Documentation Image 2

Stap 3

Klik rechtsbovenin op groene button 'Create new private app'. Zie je deze pagina niet? Dan moet je eerst nog 'Private apps' inschakelen. Hoe je dat doet kan je hier lezen.

Documentation Image 4

Stap 4

Geef de private app een naam, en een emergency developer e-mailadres. Voer de volgende gegevens in:

• Private app name: Buckles
  • Emergency developer e-mailadres: info@buckles.io

Scroll vervolgens iets naar beneden en ga verder met stap 5.

Documentation Image 6

Stap 5

We gaan nu zorgen dat Buckles de juiste rechten krijgt om data uit je Shopify shop op te halen en terug te sturen. Klik op 'Show inactive Admin Api permissions'.

Documentation Image 8

Stap 6

Zorg dat voor de volgende onderdelen de rechten op 'Read and write' staan:

• Customers
  • Inventory
  • Orders
  • Products

Scroll vervolgens iets naar beneden en ga verder met stap 7.

Documentation Image 10

Stap 7

Hier geef je aan welke API versie je wil gebruiken. Kies de versie 2021-07 en klik vervolgens rechtsonderin op Save.

Documentation Image 12

Stap 8

Bevestig dat je de app wil aanmaken door in de popup op 'Create app' te klikken.

Documentation Image 14

Stap 9

Je hebt nu API keys aangemaakt. Van deze gegevens heb je nodig:

• API key
  • Password (Zichtbaar door op 'Show' te klikken)
  • Shared Secret

Bewaar deze gegevens in een documentje of op je klembord. Je hebt deze gegevens nodig om in de Buckles onboarding de verbinding met je Shopify shop tot stand te brengen.

Documentation Image 16

Voorbeeld API key

3zrptc7o334r7rdxqfg1zoo5ie6rp7ni

Voorbeeld Password

shppa_91a97b4dd78dc74884e8971b1c854f7x

Voorbeeld Shared secret

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