Handmatig producten importeren

Producten importeren

Als je om wat voor reden dan ook een product mist, kun je handmatig een product in Buckles importeren. Dit kan je voor één product tegelijk doen.

Producten importeren werkt alleen voor producten die nog niet bestaan in jouw Buckles account. Bestaande producten kun je opnieuw ophalen door de 'Opnieuw ophalen' functionaliteit te gebruiken.

Stap 1

Ga naar je productoverzicht en klik op 'Producten importeren'.

Documentation Image 2

Stap 2

Selecteer de koppeling waaruit je het product wil importeren. Dit wordt de bron van updates waaruit wij productwijzingen doorvoeren.

Voer vervolgens het ID van het product in. De exacte benaming voor dit ID is afhankelijk van het platform waaruit je het product wil importeren. Bestaan er ook varianten van dit product? Dan moet je deze producten daarna los importeren. Let erop dat als er varianten van een product bestaan, je het Variant ID invoert,

• WooCommerce: Ga naar het product en hover over het product in de productlijst. Het ID verschijnt links van de 'edit' knop (bijvoorbeeld 6660). Heb je variaties? Ga naar je productvariant via de tab 'Variations'. Het Variant ID staat links van de aangemaakte variaties (bijvoorbeeld 6664).
  • Shopify: Shopify heeft enkel Variant ID's, ook als er géén variaties van een product bestaan. Klik op je Shopify productvariant. het Variant ID staat in de URL achter '/variants/' (bijvoorbeeld 39305042788354). Voor de volledigheid vragen we je ook het Product ID in te voeren. Deze vind je op dezelfde manier als het Variant ID, zonder op een variant door te klikken. Het product ID staat in de URL achter '/products/'.
  • Magento: De SKU van het product is het Product ID.
  • Lightspeed: Catalog ID
  • Prestashop: Product ID en Combination ID.
  • Bol.com: Het Offer ID staat in de URL achter 'offerUid=' (Bijvoorbeeld: 90e18b7e-f2a9-4946-ace7-8cf17d2a584).
  • Amazon: Voor Amazon is dit niet mogelijk.

Klik daarna op 'Importeer product'.

Documentation Image 4

Stap 3

Je product wordt nu geïmporteerd. Als het importeren geslaagd is, dan wordt het product in het productoverzicht getoond. Als het importeren niet geslaagd is, dan krijg je hier een notificatie van.